Baanbrekende innovaties vragen vaak meer dan alleen geld.

Health worker Ann of Amref talks to women in a village in Kenia.

Vroege-fase projecten voor innovatieve oplossingen kenmerken zich vaak door onzekerheid en substantiële risico’s. Voor projectontwikkeling bieden we co-financieringsoplossingen die dit type projecten financierbaar maken en om schaalbare, innovatieve businessmodellen te kunnen ontwikkelen.

Oplossingen voor complexe projecten

De wereldwijde uitdagingen van nu vragen om innovaties die doorbraken mogelijk maken. Onze activiteiten bestaan daarom uit private- en publieke sector projectontwikkeling. Door het financieren van haalbaarheidsstudies, master planning of technische ondersteuning van overheden of bedrijven tillen we een projectvoorstel of een businessplan naar een hoger niveau.

Samen leggen we de puzzelstukjes op de juiste plek en ontwerpen we de financieringsarrangementen van waaruit nieuwe zakelijke kansen ontstaan. Onze enige voorwaarde vooraf is dat het project of bedrijf een Nederlands belang combineert met lokale impact en het bijdragen aan de SDG’s.

Meer en betere toegang tot kapitaal

Als hybride impactinvesteerder begrijpen we als geen ander de specifieke kenmerken van privaat en publiek kapitaal. Omdat baanbrekende innovaties vaak complex en risicovol zijn, kunnen commerciële investeerders terughoudend zijn om als enige partij in te stappen. Door gemengde publiek-private financieringsarrangementen op te zetten, creëren we een one-stop-shop voor elke fase in de volwassenheidscyclus van een project of bedrijf.

Overheden en bedrijven ondersteunen we met het haalbaar maken van investeringen door de businesscase of het -model te versterken. Naast het verminderen van onzekerheden rond knelpunten in de waardeketen en het introduceren van vooraanstaande experts uit ons wereldwijde partnernetwerk. Via zogenaamde ‘gecommitteerde coalities’ kunnen we zelfs nieuwe financiële instrumenten creëren wanneer (financiële) markten niet voldoende kunnen voorzien in wat nodig is.

We bieden toegang tot:

Vooraanstaande experts

Een wereldwijd netwerk van partners

Privaat en publiek kapitaal

Interesse? Neem rechtstreeks contact op met ons team.

Project Development Stuur e-mail