Sector Heads  of Invest International

New member talk met Sector Heads Sven Bax en Raymond Beimers

maart 23, 2022

Onlangs zijn Raymond Beimers en Sven Bax bij Invest International in dienst getreden als de nieuwe Sector Heads in respectievelijk Agri-food en Sustainable Manufacturing. Bij de koffie vertellen de twee professionals meer over hun ervaring in finance, opkomende markten en werken aan een duurzame toekomst. Let’s talk!

Raymond Beimers – Sector Head Agri-food

Wie is Raymond Beimers? “Een ervaren bankier met expertise in landbouwgrondstoffen en het structureren van leningen voor bedrijven, handelaren en verwerkers. Met mijn kennis en vaardigheden wil ik bijdragen aan het verbeteren van het levensonderhoud van mensen in opkomende markten.”

Wat is de belangrijkste ervaring die je meebrengt naar Invest International? “Een combinatie van vaardigheden om leningen te structureren, kennis van Agri-food en grondstoffen. Ik heb nieuwe teams geleid en gecreëerd en kijk ernaar uit om samen met de Invest International collega’s succesvol te zijn in de Agri-food sector.”

 

‘De Agri-food transitie moet een focusgebied zijn voor Invest International’

Raymond Beimers
Sector Head Agri-food

Wat vind je het meest boeiend in je werk? “Het hele pakket waarin Agri-food value chains, voedselsystemen en transitie in de landbouw samenkomen. Ik doe graag zaken in opkomende markten en heb daar het grootste deel van mijn carrière in gewerkt. Dit zal ik meenemen in mijn functie bij Invest International, om samen met het team impact te maken in duurzame financiering”, vertelt Raymond.

Wat doe je graag in je vrije tijd? “Ik ben een sportliefhebber en ga graag naar grote sportevenementen zoals de Olympische Spelen en de Ryder Cup. Ook kun je mij regelmatig bij Ajax-wedstrijden vinden. Daarnaast geniet ik ervan om met mijn gezin te reizen, te koken en lekker te eten met een goed glas wijn.”

Voordat Raymond bij Invest International in dienst trad, werkte hij als Global Head of Coverage Agricultural Clients op de afdeling Trade and Commodity Finance van ABN AMRO Bank.

Meer op het LinkedIn-profiel van Raymond

Lees meer over Agri-food

Sven Bax - Sector Head Sustainable Manufacturing

Wie is Sven Bax? “Als professional breng ik brede ervaring in duurzaamheid, financiering en opkomende markten mee, ik heb onder meer in Venezuela en Vietnam gewerkt. Ruim 25 jaar van mijn carrière heb ik doorgebracht bij grote banken als Rabobank en ABN AMRO en daar ervaring opgedaan met structured finance en risk management in complexe, internationale (opkomende) markten.”

Wat is de belangrijkste ervaring die je meebrengt naar Invest International? “Duurzame productie was altijd een belangrijk onderdeel van de business en van mijn focus, zowel lokaal als internationaal. Naast investeren in nieuwe businessmodellen in de maakindustrie, technologie, nieuwe supply chains en eindmarkten en benodigde logistieke systemen. Samen met de excellente teams van Invest International kijk ik er enorm naar uit de duurzame maakindustrie verder te ontwikkelen. En, het sterke en diverse financieringsaanbod naar start-ups, het mkb, overheden en andere investeerders in Nederland te brengen.”

 

‘De transitie naar een duurzame maakindustrie zal een complexe worden, gedreven door innovatie en ondernemerschap’

Sven Bax
Sector Head Sustainable Manufacturing

Wat vind je het meest boeiend in je werk? “Een zinvolle bijdrage leveren aan de investeringen van Invest International met mijn ervaring in gestructureerde financieringsoplossingen en projectfinanciering. Waarbij ik met plezier mijn diepgaande kennis van grensoverschrijdende handel en werken met multilaterale organisaties en openbare entiteiten (ministeries) in uitdagende omgevingen inzet. De komende overgangsperiode naar een duurzamer maakbedrijf zal een uitdagende, maar opwindende zijn. Ik geloof dat we met een gestructureerde en gerichte aanpak succesvol gaan zijn en een belangrijke bijdrage kunnen leveren aan het Nederlandse bedrijfsleven en het ondernemersklimaat.”

Wat doe je graag in je vrije tijd? “Tijd doorbrengen met vrienden, familie en mijn zoon. Ik houd van reizen en sporten zoals wielrennen, hockey en squash, lees graag (meestal non-fictie) en maak af en toe mijn handen vuil in de tuin, al moet ik toegeven dat ik een ‘mooi-weer-tuinier’ ben.”

Een blik op het Svens cv leert dat hij, naast een lange carrière bij de Rabobank, betrokken was bij een partnerschap dat platforms bouwt voor investeringen in grote, regionale transformatie-uitdagingen in Nederland. Ook heeft hij geholpen bij het opzetten van een stichting die zich inzet voor het op een duurzame manier oplossen van water gerelateerde problemen in opkomende markten.

Meer op het LinkedIn profiel van Sven

Lees meer over Duurzame productie

Gerelateerd nieuws