Digitale veiligheids- en efficiëntiebewaking voor besloten ruimtes zoals tanks en leidingen tijdens onderhoudsbeurten en shutdowns in risicovolle industrieën waaronder de petrochemische. Mobile Shutdown System International (MSSI) uit Zaltbommel is specialist op dit gebied. Met steun van DGGF wil MSSI uitbreiden in India, waar de markt voor veiligheidsmonitoring nog onderontwikkeld is, om de veiligheid te verbeteren en lokale banen te creëren. CEO van MSSI Rene Slegers vertelt er meer over.
Besloten ruimten worden door OSHA-normen (Occupational Safety and Health Administration) gedefinieerd als een gelimiteerde ruimte of een moeilijk te betreden werkplek, niet bedoeld voor continue aanwezigheid. De aard van het werk in besloten ruimten is risicovol en vereist uiterste voorzichtigheid.
Volgens de wet moet een veiligheidsmedewerker, voordat hij een besloten ruimte betreedt en daarin werkt, het gebied bewaken. De veiligheidsmedewerker is verantwoordelijk voor het binnen bereik zijn van omgevingsmetingen, het controleren van werkvergunningen voor het binnentreden van de ruimtes, het bewaken van de werkomgeving en het alarmeren van personeel in geval van nood.
Traditioneel wordt dergelijke monitoring gedaan met visuele inspecties en eenvoudige, standalone metingen. Dit brengt hogere risico’s met zich mee voor mensen die het werk uitvoeren. Daarnaast zijn deze methoden niet altijd 100 procent betrouwbaar.
VISICS, ontwikkeld door MSSI, maakt bewaking van besloten ruimten intelligenter en veiliger dankzij de technologie en inzet van geschoold personeel. Als bedrijf is MSSI gespecialiseerd in het bedienen van risicovolle industrieën over de hele wereld door inzichten, visuals en communicatie te bieden in en rond besloten ruimtes zoals tanks, leidingen en vaten terwijl onderhoud plaatsvindt. Bij de implementatie van VISICS stelt Rene Slegers dat: “Personeel beter wordt beschermd tegen de risico’s en gevaren die gepaard gaan met werken in besloten ruimten.”
Er is veel vraag naar deze industriële veiligheidsoplossingen in de zware industrie in India, waar MSSI een lokale dochteronderneming oprichtte nadat het aantal projecten in het land groeide.
“Momenteel bedient MSSI de aluminium- en cementsector in India. Met onze lokale dochteronderneming kunnen we Indiase klanten efficiënter bedienen en profiteren van de groeiende interesse in het digitaliseren van industriële veiligheidspraktijken. Met de kredietfaciliteit van Invest International hopen we de investeringen in veiligheidsmonitoringdiensten voor de zware industrie te versterken en uit te breiden. Met het gebruik van VISICS tijdens turnarounds in heel India, is de verwachting dat arbeidsongevallen en dodelijke incidenten als geheel zullen afnemen”, zegt Rene.
Lees meer over de sectoren waarin wij werkenHet systeem bestaat uit componenten zoals camera’s, sensoren en intercoms voor bewaking en connectiviteit in besloten ruimtes. Een aantal voordelen:
• Live-beelden binnen en buiten de besloten ruimten.
• Tweerichtingscommunicatie met toegangscontrole inclusief gebeurtenislogboeken en slimme regels (beperkte toegang voor personeel).
• Alarm- en evacuatiemogelijkheden op afstand.
Naast het verbeteren van de veiligheid, betrouwbaarheid van analyses en prestaties, zullen de investeringen in India ook impact hebben op de werkgelegenheid.
Rene licht toe: “Het heeft de grootste impact op verbeterde arbeidsomstandigheden voor ten minste 1.000 werknemers binnen de zware industrie in India. Wat betreft banen verwachten we 20 fulltime hoogopgeleide banen en 40 tijdelijke staffuncties te creëren tijdens projecten bij de nieuwe vestiging. Voor de klanten van MSSI zullen ongeveer 40 extra banen worden gecreëerd. Dit personeel wordt ook continu getraind op systeemverbeteringen.”
Lees meer over onze visie op impactMSSI is onderdeel van de Access Technology Group, opgericht in 2002, moederbedrijf van Access Innovations B.V., Access Communications B.V, Mobile Shutdown System B.V. en Mobile Shutdown System International. In 2009 heeft MSSI VISICS op de wereldmarkt gebracht en is sindsdien actief in meer dan 15 landen waarbij het voornamelijk grote energiebedrijven als klant heeft.
Bekijk onze cases om te zien wat we nog meer doen