Medical doctor checking on X Ray

Financiering van 45 miljoen euro voor Rönesans’ dochteronderneming GZT Healthcare Investment voor het Gaziantep City Hospital Project

april 20, 2023

Invest International verstrekt een lening van 45 miljoen euro aan GZT Healthcare Investment B.V., een dochteronderneming van Rönesans Holding, voor het nieuwe Gaziantep City Hospital Project. Een publiek-private samenwerking in Türkiye die de regionale en universele gezondheidszorg en toegang tot eerstelijnsgezondheidszorg moet vergroten. Het project omvat het ontwerp, de bouw, het facility management en de levering van niet-medische, ondersteunende diensten van een deel van een geïntegreerde zorgcampus in de stad Gaziantep.

Public city hospital complex

Het openbare stadsziekenhuiscomplex met 1875 nieuwe bedden bedient straks Gaziantep en omliggende steden in zuid-centraal Türkiye. De nieuwe zorgcapaciteit is hard nodig in de regio die 6 februari 2023 werd getroffen door een verwoestende aardbeving. De aardbeving en de naschokken hebben geleid tot meer dan 50.000 slachtoffers in Türkiye en Syrië. Nog steeds zijn duizenden mensen vermist en vijftien ziekenhuizen in de regio aanzienlijk beschadigd.

Het nieuwe complex van 640.000 m² bestaat uit vijf gebouwen:

  1. het hoofdgebouw van het ziekenhuis
  2. het ziekenhuis voor fysiotherapie en revalidatie]
  3. een streng beveiligd psychiatrisch ziekenhuis (het eerste in zijn soort in de regio)
  4. een gebouw van de provinciale gezondheidsdirectie
  5. een gebouw voor technische diensten.

Royal Philips, toonaangevende aanbieder van gezondheidstechnologie, levert  de hoogwaardige medische apparatuur voor het project.

View of construction of Gaziantep City Hospital in Turkey.

Het openbare stadsziekenhuiscomplex met 1875 nieuwe bedden bedient straks Gaziantep en omliggende steden in zuid-centraal Türkiye. De nieuwe zorgcapaciteit is hard nodig in de regio die 6 februari 2023 werd getroffen door een verwoestende aardbeving.

Toegang tot universele gezondheidszorg

Door de aardbeving en de naschokken zal de regionale gezondheidsplanning zich op korte termijn naar verwachting concentreren op noodhulp en psychologische zorg. Op de lange termijn zal het ziekenhuis universele gezondheidszorg bieden en de toegang tot kwalitatieve, essentiële gezondheidszorg vergroten.

Het project kijkt vooral ook naar de toekomst. Zeker met het oog op de hoge bevolkingsgroei, mede door de grote toestroom van Syrische vluchtelingen in de afgelopen jaren. Het ziekenhuis wordt een van de grootste aanbieders van gezondheidszorg die qua capaciteit aansluit bij de groeiende bevolking.

Lees meer over wat wij doen in de sector Gezondheidszorg

Impact op lokale banen

  • Het project draagt bij aan SDG 3 (Goede gezondheid en welzijn) en SDG 8. Voor het laatste gaat het om lokale werkgelegenheid.
  • De bouwfase van de Health Campus zal tot 8.000 directe, voltijdse jobs ondersteunen.
  • Eenmaal in bedrijf, zal het personeelsbestand op de gezondheidscampus naar verwachting uit 6.000 medewerkers bestaan, verdeeld over 3.000 banen in de gezondheidszorg en 3.000 operationeel en onderhoudspersoneel.

Beeld: render van het interieur nieuw te bouwen Gaziantep City Hospital.

Lees meer over onze visie op impact

Joost Oorthuizen, CEO van Invest International benadrukt: “We zijn trots deel uit te maken van de financieringsoplossing van deze publiek-private samenwerking met Rönesans en het Turkse ministerie van Volksgezondheid voor dit nieuwe ziekenhuiscomplex. Het ziekenhuis draagt bij aan het herstellen en vergroten van de beddencapaciteit die verloren is gegaan door schade als gevolg van de recente aardbeving. Daarnaast geeft het betere toegang tot eerstelijnsgezondheidszorg. Het waarborgen van duurzame en universele toegang tot gezondheidszorg blijft van cruciaal belang. Vooral in de nasleep van de aardbeving en voor het behalen van de SDG’s in 2030. Wij willen ervoor zorgen dat Rönesans het project kan opleveren om de toegang tot essentiële gezondheidszorg voor iedereen in de door de aardbeving getroffen regio te helpen herstellen.”

Group of men in suits together ringing the bell for signing a financial transaction.

Foto gemaakt tijdens het ondertekenen van de transactie met Rönesans Holding; CEO van Invest International Joost Oorthuizen luidt de bel samen met Investment Manager Decio Tractenberg.

İpek Ilıcak Kayaalp, voorzitter Raad van Bestuur van Rönesans Holding voegt toe: “Bij Rönesans Healthcare Investment hebben we sinds 2012 met succes de aanbestedings- en investeringservaring van Rönesans Group binnen onze organisatie gecombineerd. Mede daardoor hebben wij een van de belangrijkste, grootschalige zorgprojecten in Türkiye uitgevoerd. Als toonaangevende investeerder in de gezondheidszorg zijn we enorm trots op het leveren van hoogwaardige diensten in al onze projecten. Zo zijn de stadsziekenhuisprojecten die in het verleden door Rönesans zijn gebouwd in de regio, getroffen door de aardbevingen van 6 februari, intact en operationeel gebleven. Het zorgt daarmee voor optimale aardbevingsveiligheid in Türkiye en essentiële medische diensten aan 7.500 aardbevingsslachtoffers.”

“Wij zijn blij dat onze dochteronderneming, GZT Healthcare Investment B.V., 45 miljoen euro aan financiering van Invest International heeft verkregen voor het nieuwe Gaziantep City Hospital-project. Met 1875 bedden zal het ziekenhuis de beddencapaciteit in de getroffen regio in de nasleep van de aardbeving aanzienlijk vergroten. We hopen het ziekenhuis zo snel mogelijk in gebruik te nemen. Bij Rönesans Healthcare Investment ontwikkelen we voortdurend nieuwe projecten met het publiek-private samenwerkingsmodel (PPP) om onze investeringen in de gezondheidszorg in Türkiye en in het buitenland uit te breiden, terwijl we samenwerkingen aangaan met internationale fondsen en bedrijven.”

Over Rönesans Holding

Rönesans Holding is een Turkse aannemers- en investeringsmaatschappij actief in de bouw, vastgoedontwikkeling, energie, industriële voorzieningen en gezondheidszorg. Het bedrijf is actief in 30 landen over de hele wereld, in een groot geografisch gebied dat zich uitstrekt van Nederland tot het Verre Oosten, het Caribisch gebied en Afrika.

Meer over Rönesans Holding

Meer weten over deze transactie en onze financieringsoplossingen? Neem contact met mij op.

Decio Tractenberg Investment Manager
Stuur e-mail

Gerelateerd nieuws