JL

J LABEL: duurzaam en fair kledingmerk voor en door vrouwen

Doelgroep(en)

Start-ups & mkb

Land(en)

India

Sector(en)

Duurzame productie

Oplossingen

DGGF

Duurzame, trendy mode die eerlijk wordt geproduceerd en die maakster én draagster in haar kracht zet? Janneke Honings en Judith van der Wolde konden het niet vinden toen ze – jaren terug – besloten bewuster kleding te kopen. Dus startten ze zelf duurzaam kledingmerk J LABEL. Met Invest International, via het Dutch Good Growth Fund (DGGF), hebben ze als startende ondernemers een aantal succesvolle collecties gelanceerd.

J LABEL: mode en rechtvaardigheid

De passie van Judith en Janneke laat zich vangen in twee woorden: mode en rechtvaardigheid. Die combinatie komt prachtig samen in J LABEL. Het merk dat zij oprichtten om bij te dragen aan een betere wereld, waarin banen worden gecreëerd om vrouwen in hun kracht te zetten en onafhankelijk te maken. En, met het oog op toekomstige generaties, laten zij duurzaamheid in alle lagen van de supply chain terugkomen. Van zonnepanelen op het dak van de fabriek in India tot de verpakking waarin de kleding wordt verzonden. De bedrijfsvisie gaat uit van vertrouwen en inspireren, daarom zijn ze overal transparant over. “Hoe meer merken en klanten bewust worden als het om mode gaat, hoe beter”, vinden Judith en Janneke.

Liefde voor mode en gelijke kansen

De liefde voor mode was er altijd al. Net zoals het geloof in gelijke kansen voor iedereen en gevoel voor rechtvaardigheid. Het laatste linkt naar de functies van Janneke en Judith voor de start van J LABEL: ze werkten respectievelijk als jurist en advocaat. Omdat daar toch niet hun toekomst lag, borgen ze wetboek en toga op en begonnen samen een uitdagend avontuur in de mode. Mede omdat ze ontdekten welke vervuilende industrie achter de fast fashion zit.

“We zoeken diepgang in de combinatie van iets moois maken en bijdragen aan een betere wereld.”

Geweldige jurk

Janneke vertelt: “Aan de kant van de makers, in de industrie, wordt kleding te goedkoop gemaakt. Mensen worden onderbetaald en werken vaak in onveilige werkomstandigheden. Terwijl bedrijven en merken in het Westen er flink aan verdienen.” Om direct daaraan toe te voegen: “Dat kan anders, dachten wij. Die positieve verandering waarnaar we steeds op zoek zijn in ons leven en werk, laten we nu met J LABEL zien. Hoe mooi is het als je niet alleen een geweldige jurk draagt, maar ook gelijke kansen stimuleert en iemand een eerlijk salaris betaalt? J LABEL is voor mij een manier om te uiten wat ik heb te delen met de wereld. Dat geldt ook voor Judith.”

Kijk eens op de J LABEL website
Judith and

Judith van der Wolde en Janneke Honings waagden de sprong en begonnen een duurzaam mode-avontuur.

Fair, vrouwelijk en empowering

J LABEL staat voor eerlijk gemaakte, vrouwelijke kleding van duurzame materialen. De collecties kenmerken zich door de rijke kleuren en prints en de fantasierijke details. Daarbij kiezen Judith en Janneke voor flowy stoffen die het milieu zoveel mogelijk sparen zoals dead stock stoffen, biologisch katoen en duurzame viscose. Met het merk willen ze bijdragen aan het milieu én zich inzetten voor women empowerment en gendergelijkheid. “We zoeken diepgang in de combinatie van iets moois maken en bijdragen aan de wereld. Met J LABEL bewijzen we dat dat kan”, zegt Judith met overtuiging.

“De makers van onze kleding zijn veelal vrouwen. Wij zorgen dat ze kunnen werken onder veilige omstandigheden en voor hun werk een eerlijk salaris ontvangen. We willen onze klanten laten zien dat zij met de aankoop van een J LABEL kledingstuk deze makers kansen geven en in hun kracht zetten. De baan biedt ze de mogelijkheid om onafhankelijk te zijn, bij te dragen in de kosten van het gezin, maar ook om sociale aansluiting te vinden bij andere vrouwen. We zien onderling echte sisterhood waarin de vrouwen voor elkaar zorgen en elkaar versterken.”

Naar een andere kijk op productie

“Kledingstukken zijn vernoemd naar de maaksters. Verhalen over de vrouwen die de fabriek in India werken worden via social media gedeeld.”

Vrouw aan het roer in Indiase fabriek

De J LABEL collecties worden voor een groot gedeelte gemaakt in een fabriek in India, waar de grondstoffen voor een groot deel van de collecties vandaan komen.  In alle lagen van het bedrijf werken vrouwen, ook in het management. Judith: “In India is het niet vanzelfsprekend dat vrouwen werken. Maar, deze fabriek is zelfs opgericht door een vrouw.” De fabriek is GOTS-gecertificeerd wat staat voor Global Organic Textile Standard. Dit certificaat controleert fabrieken waar eerlijke kleding wordt geproduceerd, op gebruikte stoffen, sociale omstandigheden en ecologische standaarden. Janneke en Judith bezoeken de fabrieken ook zelf om te kijken of de realiteit in de fabriek overeenkomt met de wijze waarop de fabrieken zich presenteren.

Model in newest collection of J LABEL conscious fashion.

Vrouwelijke kleding gemaakt van mooie, duurzame materialen die het milieu zoveel mogelijk sparen, typeert J LABEL.

Verhalen over vrouwen

De vrouwen in de fabriek maken niet alleen de kleding, Judith en Janneke betrekken de vrouwen ook bij het merk en geven hen een stem en een gezicht. Elk kledingstuk uit de collecties is vernoemd naar een van de maaksters. Via social media brengen Judith en Janneke dragers en makers met elkaar in contact door verhalen te vertellen. Op die manier krijgt een jurk of een blouse nog meer betekenis.

In de documentaire We are, die J LABEL in 2021 maakte, vertelt naaister Sunita wat het werk voor haar en haar familie betekent. Ze zegt: “Weet je hoe groot de kracht is van naald en draad? Het zorgt voor banen. Het helpt families verder en verbindt mensen.”

Vrouwelijke kleding gemaakt van mooie, duurzame materialen die het milieu zoveel mogelijk sparen, typeert J LABEL.

5x wat J LABEL als modemerk bijdraagt

  1. 70 mensen, voornamelijk vrouwen, in India, Turkije, Peru en Italië hebben werk en inkomen.
  2. Medewerkers van de fabriek in India krijgen trainingen en ontwikkelen zich.
  3. De visie van het merk draagt bij aan bewustwording van klanten.
  4. J LABEL is frontrunner en inspireert andere, ook grotere merken.
  5. Inspireert op een positieve manier hoe je kan bijdragen aan een bewuster leven.

Voorfinanciering

Janneke en Judith hebben eerst twee kleine collecties gemaakt. Met succes. Maar, om echt de impact te maken die ze voor ogen hadden en ‘made to order’ te produceren, was meer nodig. Met een voorfinanciering via DGGF en Invest International heeft J LABEL een volgende, belangrijke stap gezet. Daarmee konden twee kledingcollecties in India worden gemaakt. Met DGGF financiert Invest International, in opdracht van het ministerie van Buitenlandse Zaken, projecten in ontwikkelingslanden en opkomende markten.

Judith and Janneke, founders and co-owners of J LABEL.

Judith en Janneke geven op verschillende manieren de makers van de kleding een gezicht.

DGGF helpt startups

Investment Manager Mieke Flierhuis van DGGF vertelt: “Startende bedrijven missen vaak werkkapitaal om te kunnen groeien. Er zit veel tijd tussen het laten vervaardigen van een kledingstuk in India en een klant die uiteindelijk hiervoor betaalt. Met onze voorfinanciering kunnen Judith en Janneke verschillende collecties laten maken.”

En: “Ondernemen in een land als India geldt als hoog risico en als starter heb je meestal nog geen bewezen trackrecord. DGGF springt samen met Invest International in dit gat en kan ondernemers helpen, uiteraard wanneer er sprake is van een solide business case met voldoende lokale impact in het buitenland, zoals DGGF tot doel heeft.“

Lees meer over DGGF

Het J LABEL-project wil impact maken met:

  • Productie van duurzame kleding op een verantwoorde manier.
  • Bijdragen aan lokale werkgelegenheid en kennisoverdracht.
  • Women empowerment en gendergelijkheid.
  • Stimuleren van vrouwelijk ondernemerschap in Nederland.
  • Bijdragen aan Duurzame Ontwikkelingsdoelen SDG’s 2 (Geen honger), 5 (Gendergelijkheid) en 8 (Eerlijk werk en economische groei).
Lees meer over onze visie op impact

Wil je meer weten over deze case? Neem contact met mij op.

Mieke Flierhuis Investment Manager
Stuur e-mail

Gerelateerde cases